تا به حال برایتان اتفاق افتاده است؟
از هیئت مدیره درخواست یک جلسه می کنید. همه ی تلاش خود را می کنید که قانعشان کنید شرکت باید اقدام بزرگی را انجام دهد. بهترین پیشنهاد را با داده ها و منطق غیر قابل انکار و بی نقص تنظیم می کنید. اما بعد از دو هفته می فهمید پیشنهادتان رد شده است.
آیا تا به حال در روند بازاریابی، پیشنهاد سودمندی به مشتریتان ارائه کرده اید؟ احتمالا همه چیز را به درستی گفته اید… و خوب هم گفته اید… شاید حتی جداول و اینفوگرافیک های جذابی هم ارائه داده باشید. و مطمئن شده اید که مشتری به خوبی حرفتان را فهمیده است.
اما در نهایت مشتری پیشنهادتان را قبول نمی کند.
شاید فکر کنید که هیچ اشتباهی از جانب شما نیست. اما هست! در هر دو این موقعیت ها شما می خواستید که رئیس یا مشتریتان آنچه که می گفتید را بفهمند. فکر می کردید اگر همه چیز را به طور واضح توضیح دهید حتما به نتیجه می رسید. ولی هیچوقت مطمئن بودید که اصلا به حرفتان گوش می کنند؟
گوش دادن یکی از مهم ترین مهارت های ارتباطی و بازاریابی است که انسان ها لازم است یاد بگیرند. با این حال مردم باز هم خیلی وقتها گوش نمی دهند.
ارنست همینگوی می گوید: «من با گوش دادن نکته ی مهمی را یاد گرفتم، اینکه مردم گوش نمی دهند.»
او درست می گوید، اما ما می خواهیم به شما بگوییم، با به کار گیری تکنیک درست می توانید این مشکل را حل کنید.
روند بازاریابی را «گوش دادنی» تر کنید
اگر می خواهیددر بازاریابی موفق باشید، کاری کنید که شیوه ی ارتباطی درستی داشته باشید. این کاملا به مخاطب شما بستگی دارد. برخی ممکن است احساسی باشند و با داستان گویی و مقدمه چینی راحت تر باشند، درحالیکه برخی دیگر از می خواهند مستقیم بروند سر اصل مطلب.
وقتی را برای شناخت مخاطبتان صرف کنید و ببینید چقدر سریع حرف می زنند. اگر آنها سریع هستند، شما هم همانطور رفتار کنید. در غیر اینصورت مشتری را خسته می کنید.
اگر آرام و با متانت صحبت می کنند، شما هم باید از سرعتتان بکاهید و با آرامش حرف بزنید. هرچه بیشتر به آنها گوش دهید بهتر می توانید بشناسیدشان.
بیشتر مشاهده کنید و شنونده باشید تا به این فکر کنید که چطور قانعشان کنید.
به واکنش های غیر کلامی آنها توجه کنید.
ثابت شدهاست که پاسخهای غیر کلامی به سختی ساختگی هستند. بنابراین با تمرکز بر نشانههای غیر کلامی ارائهشده توسط مخاطبین خود، میتوانید بدانید که آیا به شما گوش میدهند یا خیر.
دقت کنید آیا ارتباط چشمی با شما برقرار می کنند یا نه… یا علاقه ای در حالات صورتشان هست یا نه. به واکنش هایشان دقت کنید.
به دنبال نشانههایی باشید که ممکن است آنچه را که میگویید تایید کنند … به عنوان مثال، زمانی که با شما موافق هستند یا سرشان را تکان میدهند یا وقتی که با شما مخالفت میکنند با حرکت سر آنها می توانید متوجه شوید.
این نکات ظریف به شما کمک می کند بفهمید چقدر برای آنها جذاب بوده اید. چراکه اگر می بینید علاقه ای به ادامه ی مکالمه ندارند باید رویکرد ارتباطی خود را تغییر دهید.
کمی شوخ طبعی اضافه کنید
از آنجایی که تمرکز افراد در طول روز کاهش می یابد، بسیار مهم است که پیام خود را واضح و جذاب به مخاطب انتقال دهید. بنابراین شوخی متعادل می تواند مکالمه شما را جذاب تر کند.
بیشتر درباره آنها بگویید
در حالی که یک محصول یا سرویس را در یک جلسه بازاریابی، باید بیشتر بر روی این تمرکز کنید که محصول یا سرویس چگونه به حل مشکلات آنها کمک میکند. به عنوان سازنده آن محصول و یا خدمات شما ممکن است بسیار احساساتی و مغرور از ویژگیهای آن باشید؛ اما مشتریان شما نیستند. آنها میخواهند بدانند چه سودی برای آنها وجود دارد.
به آنها بگویید که چقدر برای انها مفید است. بگذارید بدانند چقد با کمک شما می توانند پول و زمان کمتری صرف کنند. تاکید کنید که چقدر در راستای هدفشان کمک رسان است.