تکنیکهای طراحی کاتالوگ (آموزش و نکات طراحی کاتالوگ)
کاتالوگها یکی از ابزارهای موثر در دستان بازاریابها است. این ابزار تبلیغاتی قابلیت آن را دارد که جزئیات خدمات و محصولات را به مخاطب به شکلی جذاب ارائه دهد. یک کاتالوگ منحصر به فرد باید اطلاعات ضروری را به مخاطبانش ارائه دهد و در کنار این اطلاعات یک نام تجاری را نیز به محبوبیت برساند. عامل کلیدی برای استفاده حداکثری از قابلیت های این ابزار تبلیغاتی، دانستن و به کار بردن تکنیکهای طراحی کاتالوگ است.
مانند سایر طرحهای گرافیکی کاتالوگ نیز هر ساله با تغییراتی اساسی رو به رو میشود. این تغییرات به علت رقابت شدیدی که بین بازاریابها شکل گرفته بوجود می آیند. آنها برای جذب مخاطب بیشتر نیاز به تنوع در طراح دارند و طراحان نیز پا به پای آنها سعی در برجسته تر کردن و متمایز کردن کاتالوگها دارند.
از چشم طراحان کاتالوگ هر کاتالوگ و طراحی آن یک تمرین برای طرح بعدی به حساب میآید اما برای داشتن تمرینی که سبب پیشرفت طراح شود باید از نکات و عناصر جدید استفاده کرد. در ادامه ما برخی از نکاتی که طراحان برای طراحی کاتالوگ و جذاب تر شدن آن استفاده کردهاند را با هم مرور میکنیم.
تایپوگرافی و انواع مختلف
برای داشتن ایدههای جدید میتوانید از تایپوگرافی استفاده کنید. تایپوگرافی یکی از تکنیکهای طراحی کاتالوگ به شمار می رود. شرکتها سالیانه برای تنوع و بازسازی برند خود دست به تغییر آن میزنند و یکی از این تغییرات استفاده از تایپوگرافی است. برای مثال در صفحه اول اگر قصد دارید از تصویر استفاده نکنید میتوانید توجه مخاطب را با یک نماد یا تاپیوگرافی جلب کنید.
استفاده صحیح از رنگهای پر جنب و جوش
امروزه با بوجود آمدن انواع رنگها یک ترکیب رنگ پر جون و جوش میتواند توجه مخاطب را جلب کند. همچنین میتوانید اگر طراحی جدیدی را برای کاتالوگهای قدیمی بوجود آورید و با تغییر رنگها سبک طرح را نیز با کمترین هزینه تغییر دهید.
شکستن قوانین و کاربرد شبکهها، یکی از تکنیکهای طراحی کاتالوگ
استفاده یکنواخت در کل طرح باعث از بین رفتن جذابیت یک کاتالوگ میشود. بهتر است هر زوج صفحه دارای یک طرح باشند و از شبکهها در کنار و یا بالای صفحه استفاده کنید. این کار باعث میشود قوانین را شکسته و طرح بندی صفحات داخلی را تغییر دهید. برای اینکه متوجه شوید به درستی از اینکار را انجام داده اید باید در پایان یک طرح بی نظیر ایجاد کرده باشید که هرگز آن را ندیده باشید.
چگونگی استفاده از اشکال
با اشکال هندسی و کمی خلاقیت فردی میتوانید اثری زیبا خلق کنید. اکثر طراحان علاقه دارند از مربع و مستطیل استفاده کنند اما شاید وقت آن رسیده باشد که به سراغ اشکال دیگر مثل دایره، نیم دایره، مثلث و یا چند ضلعی ها بروید. شاید در نگاه اول مخاطبان توجه زیادی به این تغییرات نکنند اما با تمرین روزمره میتوانید ویژگیهایی به این عناصر هندسی اضافه کنید که زیبایی طرح را بالا ببرد.
هنر و استفاده از تصاویر
اکثر کاتالوگهای جذاب بر روی تصاویر تمرکز دارند. دلیل جذابیت آنها فقط تصویر نیستند بلکه استفاده عناصر هنری بر روی تصاویر هستند که آنها را برجستهتر میکند. برجستهتر شدن تصاویر در کنار ترکیب رنگ، عناصر گرافیکی و افکتهای تصاویری بوجود می آیند. رعایت این نکات از تکنیکهای طراحی کاتالوگ به شمار می رود.
ساده بودن و ساده گرایی
شاید زمان طراحی کاتالوگهای شلوغ گذشته باشد. در اطراف ما همه چیز رو به تکامل و ساده گرایی در حال شکل گرفتن هستند و تاثیر گرفتن از زندگی اطراف میتواند ارتباط قوی را به مخاطب و کاتالوگ ایجاد کند. پس سعی کنید از حداقل عناصر استفاده کنید و پیام را به مخاطب برسانید. این طراحی کاتالوگ باید در کوتاهترین زمان ممکن پیام را برساند تا بتوان آن طرح را یک طرح ساده گرایانه گفت.
سه بعدی سازی
کاتالوگ های معمولی دارای دوبعد هستند. اما با پیشرفت صنعت چاپ شاهد بوجود آمدن طرحهای سه بعدی هستیم. بنابراین شما هم میتوانید اقدام به ساخت طرحهای سه بعدی کنید. طرحهای سه بعدی عمق و درک بیشتری به مخاطب میدهند.
عکاس هنرمند
مهم نیست تصاویر کاتالوگ شما توسط چه کسی گرفته شوند فقط نوع عکاسی آن مهم است. هر عکاس چه حرفه ای و چه آماتور نگاه متفاوتی به یک صحنه دارند و این نگاه است که تفاوت بین آنها را آشکار میسازد. طراحان کاتالوگ علاقه زیادی دارند از تصاویر هنری استفاده کنند چرا که به خوبی آگاه هستند که تصاویر یکی از بهترین روشهای برقراری ارتباط مخاطب با کاتالوگ آنها است پس به دنبال تصاویری هستند که توسط یک عکاس حرفه ای به شکل هنرمندانه گرفته شده باشند. با این حساب انتخاب عکاس حرفه ای را نیز می توان یکی از تکنیکهای طراحی کاتالوگ دانست.
نورهای رنگی
طراحی که به دنبال یک طرح منحصر به فرد باشد می تواند از تکنیک نور های رنگی استفاده کنید. نورهای رنگی در کنار نور سفید بی نهایت جذاب هستند. همجنین استفاده از این تکنیک امکانات بی پایانی را به طراح کاتالوگ می دهد. از این ویژگی بیشتر برای برجسته کردن تصاویر استفاده می کنند.
فونتهای رنگی
یکی از تکنیکهای طراحی کاتالوگ، استفاده از فونت رنگی است. قلمها و فونتهای رنگی در کنار پس زمینه ای جذاب سبب زیبایی بیشتر طرح میشوند. برای اینکار میتوانید پس زمینه سفید را برای قلم رنگی انتخاب کنید و یا قلمهای کم رنگ را برای زمینههای روشن به کار ببرید. کاربرد گذشته این تکنیک را میتوان بر روی جلد کتابها مشاهد کرد.
ایزومتریک
یکی از تکنیک های موثر در زیباتر شدن کاتالوگ، تکنیک استفاده از ایزومتریک در طراحی است. ایزومتریک یک نوع تصویر سازی است که میتواند برای خلق آثار هنری از آنها استفاده کرد. این تصاویر میتوانند روند جدیدی را در طراحی شما بوجود آورند پس بهتر است برای استفاده از آن به خوبی تمرین کنید.
دست خط
با وجود تکنولوژی های جدید سعی کنید از دست خط خود در طرحها استفاده کنید. اینکار حس واقعی تر شدن را به طرح می دهد. میتوانید از فونتها نیز برای اینکار کمک بگیرید اما مطمئن باشید جلوه طبیعی نخواهند داشت مخصوصا زمانی که شما در چند مکان مختلف از آن استفاده کنید مخاطب متوجه ماشینی بودن دست خط میشود. این یکی از جذابترین تکنیکهای طراحی کاتالوگ به حساب می آید.