رنگ تنها عامل استراتژی تبلیغات نیست. اما هنوز اولین چیزی است که مصرف کنندگان متوجه آن متوجه میشوند و اولین تاثیر همیشه آخرین است. به همین دلیل رنگ ها در برندسازی جایگاه ویژه ای دارند.
رنگها قدرت ایجاد پیامهای ناخودآگاه را دارند. اگر شرکتهای بزرگ را مشاهده کنید، خواهید دید که چگونه از رنگها استفاده میکنند تا توجه مشتریان را جلب کنند و برند خود را در ذهن ها بنشانند.
به عنوان مثال لوگو وُدافون(Vodafone) را ببینید. این لوگو که در سال ۱۹۹۷ طراحی شدهاست، علامتی را که برای ارتباطات کاربرد دارد به نمایش می گذارد. قرمز نماد عشق، سخنرانی و صدا در این لوگو است. پسزمینه نقرهای، که در این لوگو نمایش داده میشود نیز، نشاندهنده کمال و پیچیدگی است.
برای توضیح کاربرد رنگ ها در برندسازی به مثال دیگری می پردازیم. زمانی که به رنگ قرمز فکر میکنید ، لوگویی که بلافاصله به ذهن خطور میکند، کوکا کولا است. کوکا کولا رنگ خود را قبل از دهه ۱۹۰۰ انتخاب کرد. داستان از این قرار است…
هنگامی که کوکا کولا شروع به توزیع نوشیدنیهای غیرالکلی کرد، مقامات مالیاتی شروع به بررسی کامیونهای بار کردند تا مطمئن باشند نوشیدنی حاوی الکل نیست. کوکا کولا تصمیم گرفت با استفاده از رنگ قرمز بطری های نوشابه را مشخص کند تا آن را با نوشیدنی الکلی اشتباه نگیرند.
مک دونال هم از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده کرده است. تحقیقات نشان می دهد که رنگ قرمز اشتها را افزایش می دهد و انرژی بخش است. شاید به همین دلیل است که بیشتر فست فود ها از این رنگ در طراحی لوگو خود استفاده می کنند.
از میان انواع رنگ ها در برندسازی، زرد چه جایگاهی دارد؟ زرد توسط رستورانها ترجیح داده میشود چون تشخیص آن از فاصله دور آسان است. این غذا روح گرسنگان را به صرف غذا دعوت میکند.
کمپانی sugary اغلب از ترکیب دو رنگ صورتی و آبی استفاده می کند. صورتی نمایانگر شیطنت و شیرینی است. یا مثلا برند Baskin Robbins(بَسکین رابینز) هم از رنگ صورتی و آبی در لوگوی خود استفاده کرده است. کارول آستین، مدیر تبلیغات این شرکت می گوید رنگ آبی و صورتی در لوگو، عنصر سرگرمی و انرژی این برند را نشان می دهد.
خطوط هوایی بریتانیا از دو رنگ قرمز و آبی استفاده میکند. قرمز گرما و راحتی را نشان میدهند و رنگ آبی ارزش اعتماد و قابلاعتماد بودن آنها را تقویت میکند.
شرکت های مخابراتی هم عموما از رنگ آبی برای انتقال حس امنیت و وضوح استفاده می کنند.
استفاده از رنگ سیاه، اهمیت رنگ ها در برندسازی را بیشتر مشخص می کند. می دانید کدام برند در استفاده از رنگ سیاه پیشقدم بود؟
شانل بود. رنگ سیاه بیانگر پختگی است. در گذشته بیشتر شرکت ها برای هویت سازمانی خود از دورنگ سفید و سیاه استفاده می کردند. امروزه هم برخی شرکت ها از این رنگ در ترکیب با رنگ های دیگر استفاده می کنند.رنگ سیاه جدی و باوقار است. فولکسواگن به صورت ترکیبی از رنگ آبی و سیاه برای انتقال قابلیت اطمینان و ثبات استفاده کرده است.
رنگ ها نیازی به کلمات برای انتقال پیغام ندارند. به جای اینکه بیش از حد افراط کنید ، باید با یک مجموعه از رنگهای قابلتشخیص، که مردم با برند شما مرتبط می دانند، آشنا شوید.
در اینجا چند نکته وجود دارد که میتوانید در هنگام انتخاب ترکیب مناسب از رنگها برای لوگو استفاده کنید:
از دو رنگ اصلی در لوگوی برندتان استفاده کنید
هدف از استفاده از رنگها در برندسازی این است که اطمینان حاصل کنید که مشتریان و مخاطبان شما بتوانند با رنگ شما برندتان را به خاطر آورند. اگر شما تعداد زیادی از رنگها را به نمایش بگذارید، هیچ شانسی وجود ندارد که آنها همه را به یاد داشته باشند. بنابراین به طور ایدهآل لوگو شما باید شامل دو رنگ اصلی باشد.
یک رنگ سوم هم انتخاب کنید
هنگامی که شما دو رنگ اصلی را برای لوگو انتخاب کردید، باید از آنها به طور پیوسته در پروسه ی بازاریابی خود استفاده کنید و سعی کنید رنگ سازمانی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: رنگ سازمانی و اهمیت آن
سپس یک رنگ سوم هم انتخاب کنید و از آن در صفحات مجازی خود استفاده کنید. این رنگ باید با دو رنگ اصلی شما متفاوت باشد. شما میتوانید یک رنگ روشن و یا یک رنگ تیره برای این کار انتخاب کنید.
به تمایز رنگ ها در برندسازی دقت کنید
هنگامی که در سایت خود شروع به استفاده از رنگهای اصلی کردید، پیدا کردن یک رنگ سوم آسان میشود. مثلا شما میتوانید از این رنگ برای جلب توجه بازدیدکنندگان خود به دکمههای درون سایت استفاده کنید.
مخاطب هدف شما همان چیزی است که باید در هنگام انتخاب رنگها برای هویت سازمانی خود به یاد داشته باشید. شما باید درک کنید که مصرف کنندگان وقتی به برند شما نگاه میکنند چه احساسی خواهند داشت. از طرف دیگر، باید دقت کنید که رنگی که انتخاب میکنید برندتان را در شلوغی بازار پر رقابت متمایز می کند.