سرچ معنایی چیست؟
سرچ معنایی، برای بهبود صحت جستجوی گوگل، بوسیله ی درک بهتر هدف مخاطب از سرچ و معنای زمینه ای آن تلاش می کند. سیستم جستجوی معنایی عوامل مختلفی را معیار قرار می دهد که از آن جمله می توان: محتوای جستجو، هدف مخاطب از جستجو، تنوع کلمات، کلمات هم معنا، جستار های عمومی و خصوصی، تطبیق مفهومی و جستار طبیعی زبانی را ذکر کرد تا به این وسیله بتواند نتایج جستجوی مرتبط با جستجو را ارائه دهد. موتور های جستجو ی معروف مانند گوگل و bing از معیارهای سرچ معنایی استفاده می کنند.
سرچ معنایی به این معنی است که کلماتی که ما در گوگل سرچ می کنیم ممکن است حاوی معنای ظاهری آن واژه نباشند و یا منظور ما از سرچ، معنای دیگری باشد. وقتی ما این کلمات را جستجو می کنیم خودمان مفهوم آنها را می دانیم ولی شاید موتور جستجوگر مفهومی که ما به دنبال آن هستیم را درک نکند که در اینجا سرچ معنایی به موتور جستجوگر این امکان را می دهد تا بوسیله لغات پیرامونی به مفهوم مورد نظر ما پی ببرد و نسبت به آن مفهوم سرچ کند. سرچ معنایی به وسیله ی «مغر رتبه بندی کننده» این امکان را به موتور جستجوگر می دهد تا بین کلمات قبلی و بعدی ارتباط معنایی برقرار کند و به این وسیله مفهوم مورد نظر جستجو شود. مثلا عبارت “فیل سفید” را در نظر بگیرید، این عبارت در معنای لغوی شاید مفهوم متفاوت با آنچه ما مد نظر داریم داشته باشد که سرچ معنایی امکان درک این معنا را به موتور جستجوگر می دهد.
لازم به ذکر است که امروزه سرچ صوتی به تدریج در حال جایگزینی سرچ نوشتاری است که این موضوع به سرچ معنایی کمک فراوانی می کند و باعث می شود به جای لغات نوشتاری از ادبیات گفتاری استفاده کنیم. در نتیجه نویسنده های سایت ها موظف می شوند عناوین خود را به صورت مفهومی تر انتخاب کنند.
در اینجا می توانید به در رابطه با بهینه سازی وبسایت بیشتر بخوانید.
گوگل همواره سعی دارد خود را به معیارهای سرچ معنایی نزدیک و نزدیک تر کند که تا به این لحظه تقریبا به هدف خود رسیده است.
مزایای سرچ معنایی
1- تشخیص و اصلاح خودکار املای کلمات
2-تشخیص محتوای بی کیفیت
جستجوی معنایی فقط به تشخیص غلطهای املایی محدود نمیشود و گوگل از آن استفادههای مهمتری میکند. اگر کمی تخصصیتر بخواهیم توضیح بدهیم باید گفت یکی از منافع جستجوی معنایی برای گوگل این است که از طریق آن میتواند محتواهای کمکیفیت را شناسایی کند و تنزل اعتبار دهد.
3-تولید پاسخهای دقیقتر برای جستجوی مخاطبان
برای این منظور از سرچ مبتنی بر شی(Entity-Based) استفاده می شود. منظور از شیء یا Entity، هر چیزی است که هویت و خصوصیاتی ویژه و یکتا دارد؛ نظیر یک فرد مشهور، یک شخصیت سینمایی، یک کتاب خاص، یک ناحیهی جغرافیایی بخصوص، یک نظریهی علمی و … .
برای مثال تصویر زیر، نمایی سادهسازی شده از دادههای موجود در یک الگوریتم جستجوی مبتنی بر شیء را نشان میدهد. این تصویر شامل شیءهایی (افراد، مکانها، چیزها، مفاهیم یا ایدهها) میشود که در قالب گرههایی به تصویر کشیده شدهاند و توسط پیکانهایی که نشاندهندهی رابطهی این گرهها هستند به هم متصل شدهاند.
تصویر زیر نشان میدهد جستجوی معنایی یا مبتنی بر شیء چگونه اجزای ریز دادههای کلان را به هم مرتبط میکند. در این مثال کاراکترهای کارتون سیمپسونها را میبینیم که باعث میشود نتایج حاصل از جستجوی عبارت The Simpsons عمق، گستره و دقت بیشتری یابند:
4- پاسخ سریع یا (featured snippest)
پاسخ های سریع که اخیرا هم در گوگل مورد استفاده قرار می گیرند، سریعا در ابتدای گوگل و داخل یک کادر می آیند و توضیح مختصری درباره موضوع سرچ ارائه می دهند.
5- گراف دانش (knowledge graph)
به پاسخ های گرافیکی گوگل به جستجو، گراف دانش می گویند. حتماً در بعضی از جستجوهای خود در سَمتِ راستِ صفحه، یک نوار کناری یا Sidebar مشاهده کردهاید. گوگل این نوار کناری را گراف دانش (Knowledge Graph) مینامد. گراف دانش یک نمونهی اعلا از سیاست گوگل برای فهم جستجوها به جای فهم رشتهی کاراکترهای حرفی و عددی است.