طراحی کاتالوگ دارو (نکات ضروری در طراحی)
درباره طراحی کاتالوگ دارو چقدر می دانید؟ شاید یکی از کاتالوگهای مخصوص موجود در بازار، کاتالوگ های داروئی باشند. این کاتالوگها دارای دو مدل متفاوت هستند. یکی کاتالوگ بزرگ که توسط شرکتهای خرده فروش و پخش دارو مورد استفاده قرار می گیرد و دیگری کاتالوگهای عمومی که قصد معرفی یک داروی خاص یا انواع تولیدات داروئی یک شرکت را دارند.
این کاتالوگها دارای دو بُعد هستند. اولین بُعد آن طراحی است. طراحی میتواند با الهام گرفتن از خواص دارو و یا طرح بسته بندی آن ایجاد شود. ساده ترین مثال آن استفاده از رنگ سبز یا رنگ روشن برای داروهای گیاهی است. بُعد دوم آن شامل ویژگیها، خواص و اثرات داروئی بعد از مصرف میباشد. که باید بتوانید با ترکیب این دو بُعد اثری را خلق کنید که بتواند بخوبی محصول را به مخاطبان معرفی کند.
برای پیشرفت سریعتر باید یک طرح کلی و خام آماده کنید مثلا بر اساس تعداد صفحات و سپس با قرار دادن داروها در صفحه و شکل بسته بندی و ویژگیها آن شروع به طراحی کنید.
در ادامه به چندین نکته مهم و کاربردی برای طراحی بهتر در زمینه طراحی کاتالوگ دارو اشاره میکنیم.
1-کاتالوگ جواب سوالات مخاطبان
اکثر افرادی که سعی میکنند در مورد محصول شما آشنایی پیدا کنند از روش دیگری با شما آشنا شدهاند و به دنبال جواب سوالات خودشان میگردند. پس باید در کاتالوگ دارو بتوان پاسخها و اطلاعات مفید داروها را درج کرد تا یک کاتالوگ جامع و کاربردی به وجود آید.
2-کاتالوگهای پشتیبانی فروش
سعی کنید دو نوع کاتالوگ تهیه کنید. یک کاتالوگ را برای بازاریابها و دیگری برای مخاطبان. کاتالوگ پشتیبانی فروش(کاتالوگ بازاریابها) می تواند بزرگ تر و به تعداد محدود طراحی و چاپ شود و هدف آن فقط معرفی محصولات توسط خرده فروشان و شرکتهای پخش دارو باشد. این کاتالوگ میتواند فقط شامل عکس و چند ویژگی شاخص محصول باشد و پس از معرفی محصول به مخاطب کاتالوگ دوم را که کوچکتر از لحاظ ابعاد ولی پر حجم تر از نظر توضیحات محصول است را در اختیار آنها قرار داد.
3-علت چاپ و طراحی کاتالوگ دارو
با امکانات گسترده ای که امروزه کاربران را با میلیونها صفحه و مطلب قرار میدهد باید دلیلی برای کاتالوگهای چاپی وجود داشته باشد. استفاده از کاتالوگ چاپی دارای سه دلیل است :
* راحتی در استفاده
کمتر می توان در فضای مجازی اطلاعات را به صورت کاتالوگ به همان راحتی ارائه کرد. کاربران زیادی پس از مطالعه صفحات اینترنتی هنوز تمایل دارند کاتالوگ چاپی را ورق بزنند.
* انعطاف پذیری
صفحات مجازی دارای روح نبوده و بسیار کسل کننده هستند. شما میتوانید با استفاده از کاتالوگ چاپی احساس واقعی را به کاربران منتقل کنید.
* علاقه بازاریابها
بازاریابها هنوز هم برای کار خود کاتالوگ چاپی را می پسندند. اگر علت را از آنها بپرسید متوجه می شوید که مخاطبان بسیار راحت تر با آن ارتباط برقرار می کنند و سفارش خود را ثبت می کنند همچنین سرعت انجام این کار بالاتر است.
4-مخاطبان مشتاق
اگر میخواهید مخاطبان با شما و برند شما بیشتر آشنا شوند بهتر است پس از ارائه نسخه چاپی نکاتی که قابلیت درج در کاتالوگ را ندارند مانند نظرات مشتریان در مورد دارو، نظر پزشکان و توصیه آنها و نکات مفید و فیلمهای آموزشی دیگر سعی کنید درج وب سایت شرکت را در طراحی کاتالوگ دارو لحاظ کنید تا این زمینه فراهم شود.
5-کاتالوگ ایده آل
به نظر شما یک کاتالوگ ایده آل چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ تمامی نکات مد نظر را به طراح کاتالوگ خود اطلاع دهید. فکر میکنید کاتالوگ شما چگونه می تواند فروش شما را افزایش دهد؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات می توانید به راحتی از ایده کاربران در صفحات مجازی استفاده کنید و پس از گرفتن جوابهای صحیح آنها را در کاتالوگ خود به کار ببرید.
6-جستجو در ذهن مخاطبان
در طراحی کاتالوگ دارو بهتر است به دنبال اطلاعاتی که خوانندگان به دنبال آنها هستند باشید. مثلا یک داروی شناخته شده ای که کمتر کسی در مورد آن حرف می زند را در کاتالوگ خود قرار دهید و آن را به طور کامل معرفی و نقد کنید. با اینکار هم توانسته اید آگاهی مخاطبان را بالا ببرید و هم توانسته اید اعتماد آنها را جلب کنید که سبب افزایش فروش نیز می شود.
7-اعتماد در مصرف دارو
مخاطبان کاتالوگهای داروئی انسانهایی هستند که با مصرف داروها به شما و شرکت شما اعتماد کرده اند. برای جلب اعتماد آنها بهتر است توصیه پزشکان سرشناس را در مورد داروها بیان کنید.
8-توصیف دقیق محصول
در طراحی کاتالوگ دارو به دلیل اهمیت بالای آن بهتر است ویژگیها را به صورت شفاف ارائه دهید. اثرات داروئی که قرار است آزمایش کنید را ذکر نکنید و به مخاطب بگوئید محصولی که در دست آنهاست دارای ویژگیهایی است که اثبات شده اند.
9-نوع تصاویر
به دلیل اینکه افرادی به سراغ دارو می روند که دارای عارضه ای هستند، پس بهتر است از تصاویر شاد استفاده کنید و سعی کنید تصاویر تکراری را در کاتالوگ داروئی قرار ندهید. تصاویری که قبلا در کاتالوگ های قبلی آنها را استفاده کرده اید مانند دارو ها تاریخ انقضا داشته و اعتبار آنها تمام شده است. سعی کنید ویژگی و اثر بخشی که بعد از مصرف دارو در مصرف کننده ظاهر میشود را با تصویر بیان کنید.
10 – سادگی با قابلیت جذب
شاید محصول شما محصولی جدید در بازار باشد و قصد دارید توجه مخاطبان را جلب کنید. اولین اشتباه شما شلوغ کردن طرح است. سادگی به معنای استفاده نکردن از گرافیک و عناصر آن نیست بلکه استفاده صحیح از آن است . همچنین سادگی را در متن و محتوا به درستی رعایت کنید شاید مخاطبان هدف شما تحصیلات دانشگاهی نداشته باشند پس مانند عموم مردم صحبت کنید.
11 –نام و برند دارو در طراحی کاتالوگ دارو
در پایان دقت داشته باشید که نام تجاری خود را به درستی به مخاطب معرفی کنید. زیرا شرکتهای داروئی فراوانی وجود دارند که حتی داروهای مشابه شرکت شما را تولید می کنند پس نام تجاری و برند خود را در کاتالوگ داروئی برجسته کنید.